Vælg dit land eller din region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

100 millioner neuroner er et skridt tættere på den menneskelige hjerne, Intel frigiver neurale efterligningssystem

Den 19. marts meddelte Intel, at det lancerer det nyeste neurale mimiske computersystem kaldet "PohoikiSprings", som har en computerkapacitet svarende til 100 millioner neuroner, kan simulere den menneskelige hjerne og forbruger mindre energi til at udføre hurtigere beregninger.

PohoikiSprings er et datasenter-racksystem, som er det største neurale efterligningssystem, der er udviklet af Intel til dato. Det integrerer 768 Loihi neurale efterligningschips i fem standard-server-størrelse chassis.

Den menneskelige hjerne er sammensat af 86 milliarder neuroner. Antallet af neuroner i insekthjernen er i størrelsesordenen flere hundrede tusinde. Antallet af neuroner i PohoikiSprings er langt over niveauet for insekthjernen, og afstanden fra den menneskelige hjerne har taget endnu et skridt.

Det rapporteres, at Mike Davis, direktør for Intel Neural Mimic Computing Laboratory, sagde, at PohoikiSprings har udvidet Loihi neuromimic research-chip med mere end 750 gange, mens den kører på mindre end 500 watt strøm. Ved neurale efterligningsberegninger kan modellen læres på en måde, der ligner den hos et menneskeligt spædbarn, med kun et billede af billedet eller legetøjet til permanent anerkendelse.

Og Davis sagde, at modellen også kan lære af dataene i realtid, og de endelige forudsigelser er muligvis mere nøjagtige end forudsigelserne af traditionelle maskinlæringsmodeller, "dette vil gøre nogle øjeblikkelige ufattelige beregninger mulige." Derudover er hukommelse og beregning i PohoikiSprings-systemet ikke adskilt, hvilket minimerer dataoverførselsafstanden.

Det er underforstået, at Intel-forskere gennemførte et eksperiment, hvor de brugte de mest avancerede dyb læringsmetoder til at træne kunstig intelligenssystemer til at identificere skadelige gasser, der er behov for 3000 prøver, og ved hjælp af neurale mimic chip-træning er en prøve nok.

Intel åbner snart PohoikiSprings-systemet for medlemmer af Intel Neuromimicry Research Community (INRC), herunder medlemmer fra Accenture, Airbus og andre virksomheder, regeringslaboratorier og akademiske forskere.

Ifølge Sina Finance forudser Gartner ifølge et tredjepartsagentur, at i 2025 vil neurale efterligningschips blive den vigtigste computearkitektur for nye og avancerede former for kunstig intelligensudvikling og forventes at erstatte GPU, en af ​​de vigtigste chips bruges i øjeblikket i systemer til kunstig intelligens. Foruden Intel arbejder IBM også på teknologien.

Intel sagde, at neural mimic computing er en komplet undergravning af computerarkitektur nedenfra og op. Målet er at anvende den nyeste indsigt fra neurovidenskaben for at skabe chips, der fungerer mere som menneskelige hjerne chips end traditionelle computerchips.

Det neurale efterligningssystem gentager, hvordan neuroner organiserer, kommunikerer og lærer på hardwareniveau. Intel mener, at Loihi og fremtidige neuromimetiske processorer vil definere en ny programmerbar computermodel, der kan imødekomme verdens voksende efterspørgsel efter populære smarte enheder.