Vælg dit land eller din region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Brookfield overtager det spanske solfirma til EU-godkendelse

Europa-Kommissionen (EF) sagde onsdag, at den har godkendt en 50% andel i erhvervelsen af ​​den spanske soludvikler og operatør X-Elio EnergySL, foreslået af Brookfield Renewable Partners LP.

I henhold til aftalen vil den vedvarende energi-afdeling i Canadas Brookfield Asset Management (TSE: BAM.A) købe en 20% -andel i X-Elio fra Acek, holdingselskabet i den spanske iværksætterfamilie Ribera, og vil også erhverve amerikansk privat kapital fond KKR. (NYSE: KKR) ejer 30% af aktierne.

Efter afslutningen af ​​transaktionen vil KKR og Brookfield Renewable drive X-Elio gennem et joint venture 50/50.

Europa-Kommissionen mener, at den foreslåede erhvervelse ikke vil rejse nogen konkurrenceproblemer, da det vil resultere i "begrænset horisontal og lodret overlapning mellem de to virksomheder". Transaktionen blev godkendt af US Federal Trade Commission (FTC) i september.

Den Madrid-baserede X-Elio har i øjeblikket en 273 MW operationel solcelleanlægsportefølje og yderligere 1.413 megawatt under opførelse. Virksomheden har også et bredere 4.800 MW pipeline-projekt i Spanien, USA, Mexico, Chile og Japan.