Vælg dit land eller din region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Kontrapunkt: Dette års omsætning forventes at overstige 20 milliarder amerikanske dollars! TSMCs udviklingshastighed vil være foran halvlederindustrien

Apple-chippartner TSMC vil opnå vækst med hele chipstøberibranchen i 2021. Counterpoint Research hævder, at TSMC forventes fortsat at overstige branchens gennemsnit med en vækstrate på 13% til 16%. Kontrapunktanalytikere undersøger halvlederindustrien og estimerer, at hele markedet vil opnå "højere omsætning end forventet" i 2020 og mener, at denne situation vil fortsætte indtil 2021.

I sin prognose for det næste år er virksomheden især optimistisk med hensyn til chipstrategien for TSMC og Apple.

Selvom industriens indtægter i 2020 vil vokse med 23% år-til-år til 82 mia. Dollars, mener Counterpoint, at det vil vokse til 92 mia. Dollar i 2021, en årlig vækstrate på 12%. For TSMC vil dens forventede salgsvækst på 13% til 16% i 2021, hvis den realiseres, overstige hele branchen. Til en vis grad vil dette være drevet af TSMCs acceleration af produktionen af ​​EUV-aktiverede (ekstreme ultraviolette litografi) noder, der involverer 7 nm og 5 nm chips. EUV anses for at være en "nøglefaktor til fortsættelse af Moores lov", hvilket øger chipens transistortæthed og derved forbedrer ydeevnen.

På 5-nanometer niveau begynder TSMC masseproduktion i første kvartal af 2020, og Samsung vil følge op mindst 6 måneder senere. Det anslås, at forsendelser af 5-nanometer wafere i 2021 vil tegne sig for 5% af de globale 12-tommers wafere, hvilket er højere end mindre end 1% i 2020. Apple anses for at være den største kunde på 5 nm chips i 2021, og alle ordrer sendes gennem TSMC, som forventes at tegne sig for 53% af forsendelserne. Dette skyldes Apples brug af 5-nanometer teknologi i A-serie chips, der bruges i iPhone og Apple Silicon.

Qualcomm er muligvis den næststørste 5 nm wafer-kunde, dels fordi Apple og det spekulerede Qualcomm X60-modem muligvis bliver indført i "iPhone 13".

På 7-nanometer-markedet forventes Apple kun at forbruge 6% af sine wafere i 2021, dels fordi markedet domineret af AMD, Nvidia og Qualcomm er ekstremt overfyldt.

"Så længe bekymringerne om forstyrrelser i forsyningskæden fortsætter, vil chipproducenter opretholde høje lagerniveauer fra 4. kvartal 2020." Analytikere tilføjede, at dette også kan gøre "den sæsonbetonede præstation bedre end normalt" i første halvdel af 2020. Fordi støberikunder vælger at placere waferordrer tidligere.

Markedets forventning om TSMCs 2021-omsætning på over 20 milliarder dollars, en rekordhøj, "er efter vores mening rimelig," sagde Counterpoint. "Dette vil være et krydsalgsår for TSMC mellem de to vækstsøjler i smartphones og HPC."

TSMC forventes at udvide sin produktionskapacitet på 5 nm og 3 nm i løbet af 2021, sidstnævnte anses for at være forbrugt af Apple. Som en indikator for fremtidig vækst forventes "investering i forhold til salg" at forblive på 40% af dette års topniveau.