Vælg dit land eller din region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의SvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийtiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescčeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederlandTaiwanTürk diliΕλλάδαDeutsch

New York Times: frygt for, at vigtige chips vil være ude af lager, De Forenede Stater skubber den indenlandske genopbygning halvlederkapacitet

Ifølge New York Times har højtstående amerikanske forsvarsembedsmænd for nylig mødt teknologiledere for at tilskynde dem til at bygge nye halvlederproduktionslinjer i Kina for at forhindre TSMC og andre producenter i at afbryde udbuddet af amerikanske chips.

Ifølge rapporten sagde anonyme personer, der deltog i forhandlingerne, at årsagen til forhandlingerne var, at den amerikanske regering fandt, at militæret i stigende grad er afhængig af chips, der er fremstillet uden for Kina, især i Taiwan, hvor TSMC har en vigtig position i det kommercielle chip felt. De chips, det producerer, kan bruges i rumfartøjer, satellit, droner og trådløs kommunikation. Ifølge folk, der er bekendt med sagen, er nogle højtstående forsvarsembedsmænd og chipproducenter bekymrede over, at leverandører i Taiwan vil begrænse eller afbryde chipforsyningen.

Liu Deyin, formand for TSMC, sagde, at han for nylig drøftede med handelsministeriet opførelsen af ​​en ny fabrik i USA. Han sagde, at den største hindring er finansiering; der er behov for et stort beløb af subsidier, fordi driftsomkostningerne i USA langt overstiger Taiwan.

”Alt afhænger af, hvornår vi kan indsnævre omkostningsforskellen,” sagde han i et interview.

Det rapporteres, at det amerikanske forsvarsministerium har været bekymret i lang tid. De Forenede Stater har brugt elektroniske komponenter, der engang kun blev produceret i sit eget land i sine mest avancerede våben, men de indenlandske produktionslinjer for mange chips er allerede overført til udlandet, hvilket frygter frygt for, at når der først er politisk eller militær udenlandsk i krisen , forsyningen afbrydes. Betydningen af ​​specielle komponenter øges fortsat. F.eks. Blev programmerbare chips, der har spillet en fremtrædende rolle i F-35-jagerflyet, udviklet af Silicon Valley og fremstilles primært i Taiwan. Derudover er den trådløse basebandprocessor, der kræves af den nye generation af 5G-kommunikationskapaciteter, som USA værdsætter, dens produktionsteknologi i hænderne på TSMC.

Tidligere sagde Lisa Porter, viceadministrerende direktør for forskning og teknik i De Forenede Stater, ved en teknologibegivenhed i Los Angeles, at sikring af nøglekomponenter og softwareforsyningskæder er et "makro" problem, som det amerikanske forsvarsministerium og teknologiselskaber skal arbejde sammen for at løse.

I denne henseende har De Forenede Stater truffet tilsvarende foranstaltninger, Minnesota chip-produktionstjenesteudbyder SkywaterTechnology meddelte denne uge, at forsvarsministeriet vil investere 170 millioner dollars for at hjælpe det med at øge kapaciteten og forbedre teknologien, såsom produktion af chips, der er i stand til at modstå rumstråling.

Panelet anbefalede, at den føderale regering subsidierede mere indenlandsk chipproduktion. Omkostningerne ved et avanceret kommercielt anlæg kan dog være så høje som $ 15 mia. Ud over de tilbagevendende omkostninger ved drift, bemanding og levering af disse faciliteter.

Ifølge rapporten er TSMC den førende inden for ordrefremstillingstjenester kaldet "chipstøberi". I de senere år har Intel været foran Intel med at reducere chipkredsløb for at forbedre chippræstation. Produktionsfordelen er en af ​​grundene til, at den fortsat modtager ordrer fra store amerikanske chipdesignfirmaer som Apple, Qualcomm og NVIDIA, hvis chips bliver stadig vigtigere inden for forsvar og civil brug.