Vælg dit land eller din region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의SvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийtiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescčeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederlandTaiwanTürk diliΕλλάδαDeutsch

Startet masseproduktion skabte TSMC MediaTek den første 8K TV SoC

MediaTek og TSMC offentliggjorde i fællesskab den 8., at branchens første 8K digitale tv-system single-chip (SoC) MediaTek S900, der er fremstillet ved hjælp af TSMCs 12-nanometer FinFET tyndtype (12FFC) teknologi, er gået ind i masseproduktion.

S900 er MediaTeks første flagskibsmartede tv-chip, der understøtter 8K høj opløsning og højhastigheds kunstig intelligens (AI). S900 er designet til at hjælpe tv-producenter med at skabe meget konkurrencedygtige flagskibsprodukter, integrere AI-stemme-maskine-interface og forbedring af billedkvalitet og understøtte næste generations smart-tv'er, hvilket forbedrer brugeroplevelsen i høj grad.

TSMC påpegede, at TSMC's 12FFC-proces med meget lav effekt har en forkant med hensyn til at reducere chipstørrelse og reducere strømforbruget i 16. og 14nm teknologegenerationer af professionelle integrerede kredsløbsproduktionstjenester. Det er ikke tilgængeligt til digitale tv-applikationer. Et vigtigt element mangler. 12FFC-processen opnår den bedste balance mellem ydelse og lavt strømforbrug, hvilket gør den ideel til understøttelse af talegenkendelse og edge AI-computerkraft til forbrugerelektronik, bærbar og IoT-enheder.

Gao Xuewu, vicechef for MediaTek og daglig leder af produktionsafdelingen, sagde, at TSMC er en langsigtet strategisk partner for MediaTek. Deres avancerede processteknologi gør det muligt for MediaTek kontinuerligt at opnå innovativ design i den førende branche og imødekomme vores strenge krav til chipløsninger. Efterspørgslen efter 8K-tv'er overalt i verden bliver stærkere. Vi er meget glade for at samarbejde med TSMC om at støtte avancerede teknologier, der understøtter 8K TV-chips for at fremme væksten og udviklingen af ​​den avancerede smart TV-industri.

Zhang Xiaoqiang, vicepræsident for TSMC forretningsudvikling, påpegede, at MediaTek er en anerkendt leder inden for forbrugerelektronik. Det er en ære at have muligheden for at fortsætte den lange historie med samarbejde mellem de to parter og sammen skabe S900s innovative produkter. I fremtiden vil vi fortsætte med at udvide vores portefølje med ultra-lav strømteknologi for at hjælpe vores kunder med at producere AI-kompatible SoC'er til et rigere smart hjemliv.

S900 integrerer den selvudviklede AI-processor til at understøtte de forskellige AI-funktioner i smart TV, inklusive ansigtsgenkendelse og scenegetektion, for at forbedre billedkvaliteten ved at optimere farvemætning, lysstyrke, skarphed og bevægelsesvektorkompensation. Under AI-sæsonen mener MediaTek, at S900 kan gøre tv til et kontrolcenter, der understøtter AioT-økosystemet, og gennem MediaTek NeuroPilot-platformen til at kontrollere de smarte enheder i stuen, køkkenet og soveværelset, hvilket giver forbrugerne en innovativ menneskelig-computer interaktion oplevelse.