Vælg dit land eller din region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Vil du stoppe "enhedslisten"? Trump: Efter visning på sortlisten skal du vælge

Om eftermiddagen den 11. oktober mødtes den amerikanske præsident Trump med den kinesiske vicepremierminister Liu He på det ovale kontor i Det Hvide Hus. En reporter spurgte Trump om "listen over enheder."

Som svar på et spørgsmål om, hvorvidt han vil stoppe den sorte liste over amerikanske sanktioner mod kinesiske virksomheder, der ser ud til at udvide i den nærmeste fremtid, sagde Trump: ”Vi vil se på sortlisten, og vi vil afgøre, hvilke virksomheder der vil være på den liste. "

På samme tid, da han blev spurgt om, hvorvidt han ville byde kinesiske virksomheder velkommen til at investere i USA, sagde Trump: "Vi er absolut velkomne. Vi driver en masse forretning med kinesiske virksomheder." Men han sagde også, at sikkerhedsfaktorer skal overvejes for visse virksomheder.

Imidlertid har "sikkerhedsfaktoren" i Trumps mund også fået mange kinesiske virksomheder til at lide uklare sanktioner.

I maj i år inkluderede De Forenede Stater Kina Huawei og dets 68 tilknyttede virksomheder på den sorte kontrolliste. I juni sortlistede De Forenede Stater fire andre kinesiske virksomheder og et kinesisk forskningsinstitut for de samme absurde "nationale sikkerhed". Den 7. oktober satte det amerikanske handelsministerium igen 28 kinesiske enheder (heraf 8 teknologier). Virksomheder) er inkluderet i "enhedsliste" for eksportkontrol for sanktioner.

Selvom det kinesiske udenrigsministerium og handelsministeriet har udtrykt stærk utilfredshed og resolut modstand mod dette, er det stadig ikke nødvendigt at diskutere, om USA vil fjerne disse kinesiske virksomheder fra den sorte liste, eller den sorte liste kan fortsat "udvides".