Vælg dit land eller din region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

TSMCs investeringer steg med mere end 45%. Kan 2021 overgå Zhang Zhongmous velstand?

TSMCs første juridiske møde i 2021 vil chokere verden. Præsident Wei Zhejia meddelte, at dette års kapitaludgifter vil ligge mellem 25 og 28 milliarder dollars, en stigning på 45% til 62% i forhold til sidste år og meget højere end de 21 milliarder, som udenlandske investeringer oprindeligt forventede. Omkring dollaren.

De chokerede juridiske mennesker stillede konstant spørgsmål om kapitaludgifter: "Er det på grund af Intels outsourcing?" "Er det fra den kinetiske energi fra smartphones eller HPC (High-Performance Computing)?" "Omfatter dette omkostningerne ved at bygge fabrikker i USA?"

I dag går TSMC ind i et andet højvækstområde. Wei Zhejia er selvsikker og understreger, at 5G og højtydende computing (HPC) har gjort TSMCs avancerede procesefterspørgsel stærk, og HPC vil give TSMC stadig vigtigere og langsigtet vækst. Drivkraften for TSMC er den største bidragyder til stærk omsætningsvækst. Det anslås, at TSMCs årlige sammensatte vækstrate fra dette år til 2025 vil nå 10-15%.

Desuden vil 80% af de 20 milliarder dollars blive brugt til avancerede fremstillingsprocesser som 3 nm, 5 nm og 7 nm.

"Lukkede et lettelsens suk," sagde en udenlandsk analytiker efter Fasuo-mødet.

Fordi han i en nylig forskningsrapport lovede, at TSMC overtager Intels store processorordre om to år og hæver TSMCs målpris markant.

Men den 14. meddelte Intel pludselig, at de havde udnævnt VMware-administrerende direktør Pat Gelsinger (Pat Gelsinger) som den nye administrerende direktør, som afløser den nuværende administrerende direktør Bob Swan, der stærkt støtter outsourcing af produktion. Som et resultat steg Intels aktiekurs mere end 10%.

Analytikeren blev chokeret, da han så nyheden: "Start et kup! Det er slut!" Han og nogle brancheaktører var bekymrede for første gang. Det kan være, at Intels interne konservative kræfter kombineret med bestyrelsen til modangreb i håb om ikke at outsource processoren til TSMC. Intels værdighed.

Men mere end ti timer senere, efter at TSMC havde annonceret investeringer, der langt oversteg branchens forventninger, var han lettet.

Fordi, hvis Intels ordre til TSMC virkelig er variabel på grund af "coup d'etat", "må TSMC have været meget nervøs i går aftes, og det burde blive bremset. Det vil ikke blive annonceret nu (nyheden om storstilet fabriksudvidelse). ” Han dømte.

Imidlertid har TSMC aldrig sluppet Intels ordrer.

For eksempel, da Zhan Jiahong fra Morgan Stanley Securities spurgte, om fordoblingen af ​​investeringerne i år skyldtes outsourcing af ordrer på Intel-CPU'er?

Wei Zhejia svarede, at vi ikke kommenterer specifikke kunder og specifikke regioner, "men kapitaludgifter er baseret på de langsigtede behov for 5G og HPC og den generelle tendens, der afspejles i denne efterspørgsel."

En analytiker forklarede, at HPC i Wei Zhes familie faktisk henviser til Intel-ordrer. Under alle omstændigheder inden for højtydende computing, den vigtigste produkt-cloud-server, bruger mere end 90% Intels mest avancerede processorer.

Gentagende herlighed, startende fra dette år til 2025, er den årlige sammensatte vækst i omsætningen 10% ~ 15%

TSMC nævnte også historien to gange på konferencen: TSMCs kapitaludgifter steg også kraftigt i 2010 og bragte en samlet årlig vækstrate på 15% fra 2010 til 2015 og lagde dermed grundlaget for velstanden i TSMC i mange år.

Dette er den mest legendariske side af "Myten om Zhang Zhongmou".

Han var optimistisk med hensyn til den fremtidige efterspørgsel efter smartphones, så snart han vendte tilbage til posten som administrerende direktør. Under modstand fra uafhængige direktører overgik han alle meninger og fordoblede kapitaludgifterne i 2010 på et øjeblik, og tillod endelig TSMC at slippe af med sine rivaler og dominere. Støberiindustrien.

"Denne stigning betyder, at TSMC er meget optimistisk." Sidste år udtrykte Hou Mingxiao, leder af forskning ved CLSAs asiatiske teknologiindustriafdeling, der først udråbte TSMC's aktiekurs på 500 yuan, også "overraskelse". Han sagde, at hvis der ikke er nogen kundeforpligtelse og klart samarbejde, vil TSMC ikke træffe en sådan beslutning.

Hou Mingxiao sagde, at da Zhang Zhongmou drastisk udvidede investeringerne i 2010, var teknologien ikke den første. Det var en vision fuld af usikkerhed. Men nu, "TSMC har været i en førende position i verden og har højere synlighed. Nu er konkurrencesituationen klar. Alle er bag ham. Så han burde have dataene til at få rektorerne til at gøre det, og sandsynligheden for succes svarer til det. høj! "

Bernsteins forskningsrapport forudsiger, at Intel i 2023 vil outsource 10% til 30% af CPU'en, hvilket bringer 5% til 10% omsætningsvækst til TSMC.

Hvor er den næste bølge? HPCs store vækst, automatisk tænding af markedet

Desuden er Intel-ordrer ikke den eneste støtte bag TSMCs fantastiske vækst i investeringer.

"Vi ser stærke forretningsmuligheder i de fire vækstplatforme inden for højtydende computing, bilelektronik, tingenes internet og smartphones," sagde Wei Zhejia.

TSMCs Chief Financial Officer Huang Renzhao forklarede, at 4. kvartals indtægter hovedsageligt gavn af lanceringen af ​​5G-smartphones og HPC-relaterede applikationer, hvilket bragte stor efterspørgsel efter TSMCs 5nm-proces. I fjerde kvartal sidste år var den konsoliderede omsætning 361,53 milliarder yuan, en årlig stigning på 14%, bruttofortjenestemarginen var 54%, nettoresultatet efter skat var cirka 142,77 milliarder yuan, og nettoresultatet pr. Aktie var 5,51 yuan.

Fra et langsigtet perspektiv påpegede Wei Zhejia, at HPC er den største faktor i TSMCs fortsatte opadgående præstation. Kunder fra forskellige applikationer forsøger at opnå den bedste computerydelse med forskellige arkitekturer. Baseret på TSMCs førende teknologi kan det være i den bedste position til at forstå branchetrenden, 2020-2025 vil have en sammensat årlig vækstrate på 10% til 15%.

Bilsektoren antænder også: Selvom bilmarkedet var relativt svagt i 2018 og var endnu mere påvirket af den nye kronepidemi sidste år, som fik TSMC-kunder til at reducere efterspørgslen i tredje kvartal sidste år, sagde Wei Zhejia, at TSMC begyndte at se tegn på industriens opsving i fjerde kvartal sidste år.

Han sagde, at på grund af det opsving i efterspørgslen i bilforsyningskæden, vil den stramme kapacitetsforsyning blive mere indlysende. "TSMC vil gøre det til en topprioritet og fortsætte med at arbejde tæt sammen med vores kunder inden for bilelektronik for at understøtte efterspørgsel efter kapacitet."

Derudover tilføjer mobiltelefoner støt varme: i år forventes antallet af globale smartphones at vokse med 10% sammenlignet med sidste år, og markedsandelen for 5G-smartphones vil stige fra 18% sidste år til mere end 35% dette år. Siliciumindholdet i 5G-smartphones øges også sammenlignet med 4G-smartphones.

Udenlandske investeringer: alle er hans, TSMC har det sidste ord!

Wei Zhejia forventer, at markedet for halvleder (eksklusive hukommelse) vil vokse med ca. 8% i 2021, og waferindustrien vil vokse med ca. 10%. I dollar er TSMC overbevist om, at det vil øge sin procentdel af teenagere, hvilket er bedre end den samlede markedsydelse.

Teknisk planlægger TSMC 3nm at starte prøveproduktion i 2021, og masseproduktion forventes i anden halvdel af 2022. "Vi er overbeviste om, at TSMC 3nm-teknologi bliver en anden vigtig og varig teknologi," sagde Wei Zhejia.

Bernstein-analytiker Mark (Mark Li) mener, at kun TSMC i øjeblikket har den avancerede proces, der er nødvendig i denne verden. Hvis Intel stadig overdrager den vigtige 3 nm til TSMC, bliver 3 nm TSMCs mest kraftfulde proces. Virksomhedens position er meget vigtig.

"Dybest set er det nu, TSMC sagde det!"Hou Mingxiao fremsatte denne kommentar: "Han sagde, at alt tælles, for alle er hans kunde."