Vælg dit land eller din region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Der er en alvorlig mangel på halvledere, den tyske bilindustri søger hjælp fra regeringen

Ifølge FT-rapporter har tyske bilproducenter søgt hjælp fra regeringen til at afhjælpe den alvorlige mangel på halvledere. En halvledermangel kunne lamme den tyske produktion.

I slutningen af ​​sidste år kom den globale bilefterspørgsel sig ud over det, hvilket førte til en pludselig stigning i efterspørgslen efter nøglechips, og halvlederproducenterne var ikke i stand til at tilfredsstille bilindustrien i lyset af den store efterspørgsel efter forbrugerelektronik.

Den tyske bilindustri håber, at regeringens intervention kan hjælpe billeverandører med at øge deres prioritet i chipforsyningskæden, især i Asien. Imidlertid sagde industriinsidere, at bilproducenternes nuværende prioritet ikke er høj, og teknologigiganter som Samsung og Huawei indtager en prioriteret position. Volkswagen, verdens største bilproducent, er blevet tvunget til at lade titusinder af medarbejdere tage ferie. Volkswagen sagde, at det vil reducere produktionen med mindst 100.000 køretøjer i de første par måneder af dette år. Daimler måtte også skære i produktionen, og Ford havde lukket sin fabrik i Saar Louis indtil midten af ​​februar.

Den tyske bilobby VDA sagde i en erklæring, at verden forbedrer udbuddet af halvledere i bilindustrien kraftigt, og organisationen er i kontakt med den tyske regering.

VDA's træk kom efter dets amerikanske kolleger søgte hjælp fra Biden-administrationen. På den anden side diskuterede Japan Automobile Manufacturers Association også med embedsmænd. Det tyske handelsministerium erklærede, at det overvåger formatet meget nøje og holder kontakten med virksomheder, der er mere berørt. På mellemlang sigt er det meget vigtigt og kritisk at udvide produktionskapaciteten for halvleder i Tyskland og Europa. Det tyske handelsministerium finansierer 18 virksomheder til at bygge chipfabrikker i Tyskland.

Analytikere sagde, at halvlederforsyningsflaskehalsen kan vare i flere uger, og det vil tage 3 til 6 måneder at øge produktionen. Ifølge en rapport fra Frank Beer, en investeringsanalytiker hos LBBW Bank, vil den globale bilproduktion blive reduceret med op til 2,2 millioner køretøjer i år.

Folk, der kender sagen, afslørede, at hvis det ikke var for manglen på halvlederforsyning, ville Volkswagen have hyret flere medarbejdere til at imødekomme efterspørgslen, men Volkswagen sagde, at de forventer at kompensere for produktionstabet i anden halvdel af året.