Vælg dit land eller din region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Importen steg med næsten 80%! Sydkorea er stadig stærkt afhængig af japansk halvlederudstyr

Ifølge en rapport fra BusinessKorea meddelte Korea Trade Association (KITA) den 6. september, at Sydkoreas import af halvlederindretninger og udstyr til produktion af integreret kredsløb fra Japan i de første syv måneder af 2020 udgjorde 1,7 mia. US $, en stigning på 77,2% i samme periode sidste år. Derudover steg importen af ​​processorer og controllere og lysfølsomme halvlederindretninger med henholdsvis 8,6% og 3,7%.

Selvom Sydkoreas samlede import fra Japan i samme periode faldt med ca. 10% fra år til år, er faktisk halvledersektoren, en søjleindustri, stadig stærkt afhængig af Japan.

Koreanske medier påpegede, at disse data er relateret til Samsungs store investering. Virksomheden meddelte i maj i år, at den vil bygge en NAND flash-hukommelsesproduktionslinje i Pyeongtaek City og planlægger at starte opførelsen af ​​et waferanlæg "P3" i september. Det nye anlæg forventes at blive Samsungs største waferanlæg i Pyeongtaek.

Desuden kræver den nye fabrik avanceret udstyr og fremstillingsmaskiner, men det er vanskeligt for lokale virksomheder at imødekomme de tekniske behov hos Samsung, SK Hynix og andre virksomheder. På nuværende tidspunkt stoler Samsung Electronics og mange andre koreanske virksomheder stadig på japansk halvlederudstyr så højt som 25,7%, hvilket er næsten det samme som sidste års 27,4%. Selvom udstyr fra andre lande bruges til at mindske afhængigheden af ​​Japan, er det på ingen måde let at opretholde det samme effektivitetsniveau.

På den anden side har Sydkoreas afhængighed af japansk halvlederudstyr direkte forårsaget sin afhængighed af japanske ingeniører. Normalt installeres nyt udstyr importeret fra Sydkorea af japanske ingeniører sendt af leverandører, hvilket også førte til fritagelse for selvisolering for japanske ingeniører, der kom ind i Sydkorea i juli i år. Trods overtrædelse af princippet om gensidighed og risiko for spredning af epidemien kan den sydkoreanske regering ikke ignorere virksomhedernes bekymringer over produktionsafbrydelser.

Man kan sige, at siden Sydkorea har indført handelskontrol med halvledermaterialer i Sydkorea, har den sydkoreanske regering og virksomheder arbejdet hårdt for at forbedre konkurrenceevnen for materialer, dele og udstyrsindustrien og øger også deres støtte til halvleder og display industrier. Men indtil videre tager selvforsyning stadig tid.