Vælg dit land eller din region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Reuters: Inden Trump træder tilbage, vil Intel og andre virksomheder tilbagekalde snesevis af leveringslicenser til Huawei

Ifølge folk, der er bekendt med sagen, har Trump-administrationen underrettet adskillige Huawei-leverandører, herunder chipproducent Intel, om at de i øjeblikket tilbagekalder visse licenser til at sælge produkter til Huawei og agter at afvise snesevis af andre applikationer til levering af Huawei. . Dette kan være Trumps sidste handling mod Huawei, inden han træder tilbage.

Ifølge e-mail-registreringer opnået af Reuters sagde SIA fredag, at det amerikanske handelsministerium har meddelt, at det "vil afvise et stort antal licensansøgninger til salg af produkter til Huawei og tilbagekalde mindst en tidligere udstedt licens." Kilden sagde, at mere end en licens blev tilbagekaldt, og en anden sagde, at den indeholdt otte licenser opnået af fire virksomheder. Blandt dem er den japanske producent af flashhukommelseschips Kioxia tilbagekaldt mindst en licens. SIA erklærede i en e-mail, at disse handlinger involverede "en bred vifte af" produkter i halvlederindustrien og spurgte, om virksomheden har modtaget underretning. Derudover påpegede e-mailen også, at mange virksomheder har ventet på leveringsansøgninger i flere måneder, men i tilfælde af Trumps forestående fratræden vil det være en udfordring, hvordan regeringsmyndigheder "afviser" godkendelse.

Det rapporteres, at det firma, der modtager "intention to deny" -meddelelsen, har en 20-dages svartid, og handelsministeriet vil underrette virksomheden om eventuelle ændringer i beslutningen inden for 45 dage, ellers bliver disse ændringer den endelige beslutning . Relaterede virksomheder har også 45 dage til at appellere.

I maj 2019 opførte USA Huawei på "Enhedslisten" på grund af national sikkerhed og begrænsede leverandører fra at sælge amerikanske produkter og teknologier til virksomheden. Da USA imidlertid intensiverede sanktionerne mod Huawei, godkendte det også nogle leveringslicenser og krævede endda virksomheder, der sælger amerikansk teknologi og fremstilling i udlandet, at indsende ansøgninger, hvilket utvivlsomt udvidede USAs magt.

Personer, der er bekendt med sagen, sagde, at inden den seneste handling er taget, venter omkring 150 licenser, der involverer varer og teknologier til en værdi af 120 milliarder amerikanske dollars, på at blive behandlet. Dette skyldes de amerikanske agenturers manglende evne til at nå til enighed om, hvorvidt disse licenser skal udstedes, og de er lagt på hylden. Derudover er der stadig US $ 280 milliarder af Huaweis varer og teknologilicenser, der endnu ikke er behandlet, men de er nu mere tilbøjelige til at blive afvist.

Der er en regel i Huawei-forbuddet, der blev opdateret i august sidste år, at 5G-relaterede produkter kan blive afvist bortset fra relaterede teknologier med mindre avancerede teknologier afhængigt af de specifikke omstændigheder.

Ovennævnte kilder sagde, at den 4. januar tog den amerikanske regering ovennævnte beslutning efter seks møder med højtstående embedsmænd fra handelsministeriet, staten, forsvarsministeriet og energiministeriet. Han sagde, at embedsmænd har formuleret detaljerede retningslinjer for, hvilke teknologier der kan understøtte 5G og vil bruge dette som et benchmark for handling. Derefter afviste embedsmænd de fleste af de ca. 150 omstridte ansøgninger og tilbagekaldte otte tilladelser til at overholde de nye retningslinjer.

Den amerikanske handling blev foretaget under pres fra Corey Stewart, Trumps nyligt udnævnte embedsmand for handelsministeriet. I slutningen af ​​Trump-administrationen arbejdede Stewart i Department of Commerce i to måneder. Han håbede at fremme en hård Kina-politik.