Vælg dit land eller din region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

TSMC reagerer på "produktion af militære chips i De Forenede Stater": endnu ingen ordninger

Den globale chipstøberi-leder TSMC ser for nylig ud til at have modtaget en "fremskyndet ordre" fra USA.

"Nihon Keizai Shimbun" citerede kilder, der sagde den 15. januar, at de amerikanske myndigheder øger presset på TSMC for at kræve, at sidstnævnte træffer en beslutning før det amerikanske valg, og om det kan oprette fabrikker i USA og fremstille militære chips i De Forenede Stater. .

Det er værd at nævne, at TSMC i øjeblikket er ansvarlig for fremstilling af chips til de amerikanske F-35-krigere, men produktionsforbindelsen er koncentreret på øen Taiwan. De Forenede Stater kræver nu, at TSMC skal bringe sin produktionslinje til De Forenede Stater, grunden er stadig baseret på overvejelser om "nationalt sikkerhedsperspektiv". TSMC svarede, at det ikke udelukker et nyt anlæg i USA, men at der ikke findes nogen lignende ordning.


"Nihon Keizai Shimbun" afslørede, at de amerikanske regerings embedsmænd havde kommunikeret med TSMC flere gange før 11. januar i Taiwan. I slutningen af ​​2019 holdt Ian Steff, viceassistentsekretær for det amerikanske handelsministerium, en snak med den lukkede dør med TSMC-grundlægger Zhang Zhongmou og formand Liu Deyin under hans "besøg i Taiwan".

En kilde i Taiwan sagde, at De Forenede Stater nu kræver, at TSMC opretter fabrikker i USA for at fremstille militære chips i USA. "Dette er baseret på nationale sikkerhedshensyn. De (amerikanere) agter ikke at gå på kompromis." En anden kilde sagde, at den amerikanske regering håber, at TSMC vil træffe en beslutning inden det amerikanske valg, og påpeger, at denne anmodning fra den amerikanske side er "presserende".

På nuværende tidspunkt er TSMC på nuværende tidspunkt i bestilling af Xilinx, verdens største programmerbare chip (FPGA) producent, der producerer militærchips til den amerikanske F-35-jagerfly. Produktionsprocessen er imidlertid koncentreret i Taiwan, og det endelige produkt eksporteres til USA. I modsætning hertil er TSMC, i øjeblikket det eneste datterselskab i USA, ansvarlig for otte tommer skiveproduktion og involverer ikke militærchips.



F-35 fighter

I denne forbindelse ser det amerikanske forsvarsdepartement også ud til at have udtalelser. Pentagon ringede til TSMC-kunder mange gange sidste år og hævdede, at i betragtning af situationen i Taiwan-strædet og tværstrætsforbindelser anbefales det ikke at placere chipstøberi i Taiwan, hvilket antyder "ikke lægge æg i en kurv."

Hvad angår det amerikanske "nødopkald", svarede TSMC: "Det udelukker ikke etablering af et nyt anlæg i USA, men har i øjeblikket ingen specifik plan."

TSMC har i øjeblikket en absolut fordel på det globale chipstøberimarked - dens markedsandel er nået op på 50%. Derudover tegner fastlands-kinesiske virksomheder, herunder Huawei, ca. 20% af TSMC's omsætning; det nordamerikanske marked bidrager med cirka 60% af TSMC's omsætning. I dag annoncerede TSMC også det fjerde kvartal af de økonomiske resultater i 2019. I kvartalet udgjorde TSMC's omsætning 10,39 mia. US $, en stigning på 10,6% fra året før. Bruttomarginen på TSMC var 50,2% og nettoresultatet 36,6%.



Det er værd at nævne, at SMIC for nylig er blevet skubbet væk fra TSMC og vandt en 14nm ordre fra Huawei Hisilicon. 14nm-processen er ikke TSMCs største kontantko. Virksomhedens økonomiske rapport viser, at 7nm-processen tegnede sig for 35% af den samlede omsætning i fjerde kvartal af 2019.

Set fra et markedsperspektiv blev nyheden om, at TSMC "producerer militære chips i De Forenede Stater" imidlertid afdækket af negative nyheder om, at "den amerikanske side har undertrykt Huawei yderligere." Den 15. januar afslørede Reuters, at De Forenede Stater vil udvide effektiviteten af ​​"enhedslisten" -kontrollen og reducere minimumsstandarden for "amerikansk teknisk indhold" indeholdt i tredjepartsvirksomheder fra 25% til 10%. I henhold til de nye regler forventes det, at flere virksomheder med et forretningsforhold med Huawei vil blive påvirket af "enhedslisten" -kontrollen. Og TSMC har ikke krænket den "25% røde linje" før, og fortsætter med at levere til Huawei.

Påvirket af dette faldt TSMC amerikanske aktier 3,2% den 15..